«Το Σώμα Σου Στέλνει Μηνύματα. Mην Τα Αγνοείς!»

Μια εκστρατεία για την πολλαπλή σκλήρυνση για την οποία αξίζει να ενημερωθείς.Οι πιο ωραίες πρωτοβουλίες, δράσεις και εκστρατείες οργανώνονται και πραγματοποιούνται καθημερινά γύρω μας, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να ενημερωθούμε, να ευαισθητοποιηθούμε, να κινητοποιηθούμε και να προσφέρουμε. Στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, το Thrive αναδεικνύει τις ενέργειες αυτές και σε βοηθάει να κάνεις τη δική σου αλλά και τη ζωή των γύρω σου καλύτερη.


Παλαιότερα, στο άκουσμα και μόνο της νόσου πάγωνες, καθώς ήταν άμεσα συνδεδεμένη με την αναπηρία. Σήμερα γνωρίζουμε πολλά περισσότερα για την Πολλαπλή Σκλήρυνση, μια χρόνια αυτοάνοση ασθένεια που χαρακτηρίζεται από φλεγμονή και εκφύλιση του κεντρικού νευρικού συστήματος και προσβάλλει τον εγκέφαλο, το νωτιαίο μυελό και τα οπτικά νεύρα. Και παρόλο που η Πολλαπλή Σκλήρυνση εξακολουθεί να μην είναι ιάσιμη, οι θεραπείες που ακολουθούνται τα τελευταία χρόνια επιβραδύνουν την εξέλιξή της κι ένα σημαντικό ποσοστό ασθενών ζει μία φυσιολογική ζωή.

Παρόλα αυτά ένα βασικό πρόβλημα συνεχίζει να υπάρχει. Η καθυστέρηση στη διάγνωση, πράγμα που επηρεάζει σημαντικά την αποτελεσματικότητα της θεραπείας. Πολλοί είναι εκείνοι που υποτιμούν τα αρχικά συμπτώματα της νόσου όπως προβλήματα στην όραση, διαταραχές στην ούρηση, κατάθλιψη, αϋπνία, μυϊκή αδυναμία. Αυτό το δεδομένο φιλοδοξεί να αλλάξει μια εκστρατεία ενημέρωσης από τη Roche Hellas.

Ένα διαφορετικό μήνυμα

H εκστρατεία «Το σώμα σου στέλνει μηνύματα. Mην τα αγνοείς!» αποτελεί μία πρωτοβουλία της Roche Hellas,που τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ακαδημίας Νευροανοσολογίας και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας. Στόχος της εκστρατείας είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, η αναγνώριση των πρώιμων συμπτωμάτων και η ενθάρρυνση για την έγκαιρη αναζήτηση διάγνωσης και κατάλληλης θεραπείας, ώστε οι ασθενείς να συνεχίσουν να έχουν μια φυσιολογική ζωή.

Πού “τρέχει” η εκστρατεία;

Γι’ αυτό η Roche Hellas καλεί το κοινό να ενημερωθεί μέσα από βιωματικές δράσεις ευαισθητοποίησης σε ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα έξω από 4 καταστήματα ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ. Το Σάββατο 1 Ιουνίου στις 11:00-17:00 στην Καλλιθέα: Ευριπίδου 69 – Αιγέως 31-35 & Ασκληπιού και στο Κερατσίνι: Λεωφ. Δημοκρατίας 200 & Σαλαμίνος και το Σάββατο 8 Ιουνίου 11:00 – 17:00 στη Νέα Χαλκηδόνα: Λεωφ. Αχαρνών 467 και στο Χαλάνδρι: Αγίας Παρασκευής 111Β.

Η Oλυμπιονίκης Πηγή Δεβετζή, η δημοσιογράφος Χριστίνα Βραχάλη και ο ηθοποιός Δημήτρης Μακαλιάς θα βρίσκονται εκεί και θα αγκαλιάσουν την καμπάνια μεταφέροντας το δικό τους μήνυμα! Η εκστρατεία τους επόμενους μήνες θα μεταφερθεί και σε άλλες εταιρείες, εκτός φαρμακευτικού κλάδου, όπου οι ίδιοι οι εργαζόμενοι της Roche Hellas ενώνοντας τις φωνές τους θα ενημερώσουν για τη νόσο τονίζοντας ότι «Το σώμα σου στέλνει μηνύματα. Mην τα αγνοείς!».

Να θυμίσουμε ότι στην Ελλάδα περίπου 13.000 άτομα στην Ελλάδα πάσχουν από πολλαπλή σκλήρυνση.


Διάβασε ακόμα:

Φίλια Μητρομάρα: "Η Διαφορετικότητα Μπορεί Να Μετατραπεί Σε Μονοπάτι Εξέλιξης" 

Τρέξε Πιο Γρήγορα Από Τον Καρκίνο

ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ, ΥΓΕΙΑ