Τρέξε Πιο Γρήγορα Από Τον Καρκίνο

Την Κυριακή 2 Ιουνίου στις 10.00 το πρωί ας δώσουμε όλοι το παρών σε ένα διαφορετικό ταξίδι ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.Οι πιο ωραίες πρωτοβουλίες, δράσεις και εκστρατείες οργανώνονται και πραγματοποιούνται καθημερινά γύρω μας, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να ενημερωθούμε, να ευαισθητοποιηθούμε, να κινητοποιηθούμε και να προσφέρουμε. Στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, το Thrive αναδεικνύει τις ενέργειες αυτές και σε βοηθάει να κάνεις τη δική σου αλλά και τη ζωή των γύρω σου καλύτερη.


Ξέρεις ότι ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας είναι η 4η πιο συχνή μορφή καρκίνου που προσβάλλει τις γυναίκες; Και ότι περισσότερες από 58.000 γυναίκες κάθε χρόνο διαγιγνώσκονται με καρκίνο του τραχήλου της μήτρας στην Ευρώπη, ενώ περίπου 24.000 γυναίκες χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο από αυτή την ασθένεια; Κάθε μία ώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση πεθαίνουν δύο γυναίκες από τον καρκίνο τραχήλου της μήτρας. Κι όμως η ασθένεια αυτή θεραπεύεται πλήρως όταν διαγνωστεί στα αρχικά της στάδια.

Με στόχο την πρόληψη, την ενημέρωση και την εκπαίδευση όλων μας, αυτή την Κυριακή, 2 Ιουνίου, στις 10 το πρωί στο Πάρκο Ελευθερίας ξεκινάει ένα διαφορετικό ταξίδι ενημέρωσης πάνω σε ποδήλατα, από την Αθήνα μέχρι το Γκρατς της Αυστρίας. Πρωταγωνιστές είναι η ομάδα «Ride4Women». Μία πρωτοβουλία ιατρών, γυναικολόγων ογκολόγων από την Ευρώπη, που μέσω της ποδηλασίας μακρινών αποστάσεων στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση αλλά και στην εκπαίδευση του κοινού πάνω στην πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου τραχήλου της μήτρας.

Η εκδήλωση αυτή αποτελεί την έναρξη του φετινού της ταξιδιού που θα καταλήξει στις 17 Ιουνίου στην Αυστρία και υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Γυναικολογικής Ογκολογίας. Πραγματοποιείται από τον Σύλλογο Κ.Ε.Φ.Ι. Αθηνών και την Ομάδα Ασθενών Γυναικολογικού Καρκίνου «Εριφύλη», σε συνεργασία με την Α’ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών και αποτελεί μία ευκαιρία για να συνειδητοποιήσουμε πόσο σημαντική είναι η πρόληψη μέσω του τακτικού γυναικολογικού ελέγχου. Γι' αυτό με ή χωρίς ποδήλατο, πάρε την οικογένεια και τους φίλους σου, δώστε το παρών και τρέξτε όλοι μαζί πιο γρήγορα από τον καρκίνο.


Διάβασε ακόμα:

Το Καλύτερο “Φάρμακο” Είναι Η Δράση

"Ο Εθελοντισμός Οδηγεί Στην Πληρότητα"


ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ