Πάρε Μέρος Στον Καθαρισμό Ακτών Και Κάνε Κάτι Καλό Για Το Περιβάλλον

Διάλεξε την ομάδα σου, πάρε σακούλες και γάντια και.. ξεκίνα!Οι πιο ωραίες πρωτοβουλίες, δράσεις και εκστρατείες οργανώνονται και πραγματοποιούνται καθημερινά γύρω μας, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να ενημερωθούμε, να ευαισθητοποιηθούμε, να κινητοποιηθούμε και να προσφέρουμε. Στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, το Thrive αναδεικνύει τις ενέργειες αυτές και σε βοηθάει να κάνεις τη δική σου αλλά και τη ζωή των γύρω σου καλύτερη.


Καθημερινά, τεράστιες ποσότητες πλαστικών μιας χρήσης καταλήγουν στις θάλασσες και τους ωκεανούς και γίνονται η αιτία τραυματισμού και θανάτωσης πολλών θαλάσσιων οργανισμών. Ειδικά τα μικροπλαστικά μπαίνουν στην τροφική αλυσίδα και αποτελούν απειλή όχι μόνο για τα θαλάσσια είδη, αλλά και για την ανθρώπινη υγεία. Ξέρεις ότι σύμφωνα με τη νέα Ευρωπαϊκή νομοθεσία, σταδιακά μέχρι το 2021 θα απαγορευθούν πλαστικά μιας χρήσης, όπως: μπατονέτες με πλαστικά μέρη, καλαμάκια, μαχαιροπήρουνα, πιάτα; 

Γι' αυτό μην μένεις θεατής! Βγάλε από σήμερα τα πλαστικά μιας χρήσης από την καθημερινότητά σου! Προτίμησε υλικά φιλικά προς το περιβάλλον ή/και προϊόντα που μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν!

Αν τώρα θέλεις να δράσεις ακόμα περισσότερο, τι θα έλεγες να μπεις σε μία μεγάλη παρέα 200.000 εθελοντών που έχουν συμμετάσχει στην εκστρατεία καθαρισμών ακτών και άλλων φυσικών περιοχών από το 2006 έως σήμερα; Με ποιο τρόπο; Λαμβάνοντας μέρος στην πανελλαδική εκστρατεία «ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ» που συντονίζει το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS για 24η χρονιά, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα 1 Μαΐου - 30 Ιουνίου 2019.  

Καθάρισε τη Μεσόγειο

Εδώ και 23 χρόνια, η εκστρατεία «ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ» κινητοποιεί μαθητές και εκπαιδευτικούς, δήμους, περιβαλλοντικούς και άλλους κοινωνικούς φορείς, επιχειρήσεις και εθελοντές κάθε ηλικίας, ώστε να πάρουν μέρος στη λύση του προβλήματος και να δηλώσουν με τον δικό τους έμπρακτο τρόπο τη βούλησή τους για καθαρότερες θάλασσες και ακτές. Φέτος, η πανελλαδική εκστρατεία ξεκινάει από 3 ακτές του Δήμου Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης την Κυριακή 5 Μαΐου στις 11.00. Εσύ θα βοηθήσεις;


Πώς μπορείς να βοηθήσεις

Το πρώτο βήμα είναι απλό: διάλεξε την ομάδα σου, ορίστε τον τόπο και το χρόνο που θέλετε να γίνει ο καθαρισμός και συμπληρώστε την ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής. Στη συνέχεια, το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS θα σου στείλει τον απαραίτητο εξοπλισμό: σακούλες απορριμμάτων, γάντια και τα ειδικά σχεδιασμένα φυλλάδια καταγραφής απορριμμάτων και παρατήρησης φυσικών περιοχών. 


Διάβασε ακόμα:

Κάνε Την Αγάπη Πράξη Και Στήριξε Την Κιβωτό Του Κόσμου

Τι Να Κάνεις Για Να Μην Πεις Το Νερό Νεράκι


ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ