Κάνε Την Αγάπη Πράξη Και Στήριξε Την Κιβωτό Του Κόσμου

Αυτό το Πάσχα στήριξε την πρωτοβουλία του ΑΝΤ1 και βοήθησε στη δημιουργία ενός νέου σπιτιού φιλοξενίας νηπίων της Κιβωτού του Κόσμου.Οι πιο ωραίες πρωτοβουλίες, δράσεις και εκστρατείες οργανώνονται και πραγματοποιούνται καθημερινά γύρω μας, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να ενημερωθούμε, να ευαισθητοποιηθούμε, να κινητοποιηθούμε και να προσφέρουμε. Στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, το Thrive αναδεικνύει τις ενέργειες αυτές και σε βοηθάει να κάνεις τη δική σου αλλά και τη ζωή των γύρω σου καλύτερη.


Τι θα έκανες αν μπορούσες να συμβάλεις με έμπρακτο τρόπο στη δημιουργία ενός σπιτιού για τα παιδιά; Αν μπορούσες να χαρίσεις σε παιδιά που έχουν ανάγκη από προστασία ένα ασφαλές περιβάλλον για να ονειρευτούν ένα καλύτερο μέλλον και να ζήσουν ένα καλύτερο παρόν. Κάθε παιδί χρειάζεται ένα σπίτι και η Κιβωτός του Κόσμου μπορεί - με τη δική σου βοήθεια και υποστήριξη - να τους το προσφέρει. 

Αυτό το Πάσχα λοιπόν, από όποιο σημείο της Ελλάδας και αν βρίσκεσαι, άνοιξε την καρδιά σου, μοίρασε χαρά και κάνε την αγάπη πράξη! Με ποιο τρόπο; Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία Κοινωνικής Υπευθυνότητας του ΑΝΤ1 "Κάνε την αγάπη, πράξη". Βάζοντας κι εσύ το δικό σου λιθαράκι στην ανακατασκευή και την προμήθεια εξοπλισμού ενός νέου σπιτιού φιλοξενίας νηπίων της Κιβωτού του Κόσμου, συμβάλλοντας έτσι στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών και των οικογενειών τους για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον. 

Πώς μπορείς να βοηθήσεις

Έως τις 5 Μαΐου στείλε με SMS τη λέξη ΚΙΒΩΤΟΣ ή/και κάλεσε από σταθερό και κινητό στον πενταψήφιο αριθμό 19828 (χρέωση 2,60€+ΦΠΑ/κλήση & τέλος σταθερής τηλεφωνίας και αντίστοιχα χρέωση 2,48€+ ΦΠΑ/κλήση ή sms) στήριξε την «Κιβωτό του Κόσμου» και κάνε την αγάπη πράξη, φροντίζοντας απροστάτευτα παιδιά. 

Τι είναι η Κιβωτός του Κόσμου

Η «Κιβωτός του Κόσμου» είναι Εθελοντικός Οργανισμός Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας & Παιδιού και ιδρύθηκε το 1998 στην Αθήνα από τον εικοσιεξάχρονο ιερέα, πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου.

«Από το παράθυρό μου έβλεπα νέα παιδιά εγκαταλειμμένα, μπλεγμένα στα ναρκωτικά και την εξαθλίωση που αντί να βρίσκονται στο σχολείο τριγυρνούσαν στον δρόμο έχοντας άγνοια κινδύνου. Άρχισα να αναρωτιέμαι πώς μπορώ να τα βοηθήσω και να τους μεταδώσω ένα μήνυμα ελπίδας και ζωής"  λέει ο πατέρας Αντώνιος.Σταδιακά κέρδισε την εμπιστοσύνη αυτών των παιδιών, καταφέρνοντας με την βοήθεια εθελοντών της περιοχής να δημιουργήσει την Κιβωτό του Κόσμου. «Στόχος μας ήταν τα παιδιά να νιώσουν ότι υπάρχει και ένας άλλος κόσμος, πέρα από αυτόν που έχουν γνωρίσει. Μοναδικό μας κίνητρο είναι η αγάπη. Σε αυτή βασιζόμαστε» συμπληρώνει ο πατέρας Αντώνιος.

Από τότε μέχρι σήμερα, η Κιβωτός δραστηριοποιείται και απευθύνεται πρωτίστως στα μικρά απροστάτευτα παιδιά, τα περισσότερα από μονογονεϊκές οικογένειες, αλλά και πολλά χωρίς γονείς, που βιώνουν δύσκολες συνθήκες, παραμέληση, εγκατάλειψη, χωρίς ιατρική φροντίδα με αβέβαιο μέλλον.

Σε συνεργασία με Εισαγγελίες Ανηλίκων, φορείς προστασίας και υπηρεσίες για τα δικαιώματα των παιδιών, αναλαμβάνει το μεγάλωμα των ανηλίκων στα τέσσερα μέχρι σήμερα, σπίτια φιλοξενίας. Πρόκειται για παιδιά από βρεφική ηλικία μέχρι την ενηλικίωση τους, τα οποία έχουν υποστεί κακοποίηση, παραμέληση και πολύ άσχημες συνθήκες διαβίωσης. Τα παιδιά ζουν σε μεγάλα σπίτια με παιδαγωγούς –φροντιστές για την καθημερινότητα τους και είναι σαν μια μεγάλη οικογένεια, μη θυμίζοντας σε τίποτα την ιδρυματικού τύπου φροντίδα. 

Η αγκαλιά της Κιβωτού δέχεται όλους όσοι έχουν ανάγκη, ανεξαρτήτως θρησκείας και εθνικότητας. Εξάλλου, ο πατέρας Αντώνιος πιστεύει πως «η αγάπη τρόπους μηχανεύεται και δεν έχει σύνορα και όρους». Γιατί παρά τις δυσκολίες, ο ίδιος δεν έχασε ποτέ την αισιοδοξία, την ελπίδα και την προσήλωσή του στο στόχο που είχε θέσει, βρίσκοντας πάντα τους τρόπους για να βοηθήσει όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά. Να τους παρέχει την φροντίδα, την προστασία και την αγάπη μίας αληθινής οικογένειας. Αλλά και να τα βοηθήσει να ανοίξουν τα φτερά τους και να κάνουν - και πάλι - όνειρα για το μέλλον. 

Εσύ; Θα τα βοηθήσεις; 


Ο ΑΝΤ1 μέσω της Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας, «Κάνε την αγάπη πράξη», κινητοποιείται και υποστηρίζει δράσεις από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του, το 1989, υλοποιώντας ένα ευρύ φάσμα συνεργειών το οποίο, ενδεικτικά, περιλαμβάνει μέχρι και σήμερα 237 δράσεις προσφοράς για 369 ιδρύματα και φορείς μέσα από 4.000 ώρες τηλεοπτικού προγράμματος. 


Διάβασε ακόμα:

4 Μαθήματα Ζωής Από Μία Μητέρα Των Παιδικών Χωριών SOS 

Η "Φλόγα" Θα Καίει Όσο Υπάρχουν Παιδιά Που Το Έχουν Ανάγκη

ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ