Τρέξε Γι’ Αυτούς Που Δεν Μπορούν

Ένας αγώνας δρόμου διαφορετικός από τους άλλους.Οι πιο ωραίες πρωτοβουλίες, δράσεις και εκστρατείες οργανώνονται και πραγματοποιούνται καθημερινά γύρω μας, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να ενημερωθούμε, να ευαισθητοποιηθούμε, να κινητοποιηθούμε και να προσφέρουμε. Στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, το Thrive αναδεικνύει τις ενέργειες αυτές και σε βοηθάει να κάνεις τη δική σου αλλά και τη ζωή των γύρω σου καλύτερη.


Μερικές φορές ξεχνάμε πόσο τυχεροί είμαστε για πράγματα αυτονόητα. Για το γεγονός για παράδειγμα ότι μπορούμε να βλέπουμε, να ακούμε, να αναπνέουμε, να περπατάμε και να τρέχουμε. Κι ότι κάποιοι, λόγω φυσικής υστέρησης ή ακόμα και ενός ατυχήματος, μπορεί να στερούνται αυτά τα βασικά προνόμια.

Κι ένας ιδιαίτερος αγώνας δρόμου έρχεται να μας υπενθυμίσει ακριβώς αυτό. Πόσο τυχεροί είμαστε που μπορούμε να τρέξουμε αλλά και πώς και γιατί μπορούμε να τρέξουμε γι' αυτούς που δεν μπορούν να τρέξουν.

Ο παγκόσμιος αγώνας δρόμου φέτος Wings for Life World Run επιστρέφει για έκτη συνεχόμενη χρονιά. Στις 5 Mαΐου 2019, στις 14:00 (ώρα Ελλάδος), θα συνεχίσει να μεταδίδει το θετικό του μήνυμα σε όλο τον κόσμο, παρακινώντας εκατομμύρια κόσμου ανά την υφήλιο να τρέξουν στη θέση αυτών που ένας τραυματισμός στον νωτιαίο μυελό τούς το απαγόρευσε.

Είτε, λοιπόν, είσαι δρομέας αποστάσεων, είτε το τρέξιμο είναι το χόμπι σου ή απλά θέλεις να τρέξεις συμβολικά, μπορείς να προσφέρεις έμπρακτα βοήθεια και ελπίδα σε αυτούς που τη χρειάζονται.

Πώς ξεκίνησε ο αγώνας

Ένα χτύπημα της μοίρας, αποτέλεσμα ενός ατυχήματος που είχε το παιδί του, ώθησε τον Heinz Kinigadner -2 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή motocross - να ιδρύσει το 2004, μαζί με τον φίλο του Dietrich Mateschitz - ιδρυτή του Red Bull Energy Drink - το ερευνητικό Ίδρυμα Wings for Life . Ένα μη-κερδοσκοπικό ερευνητικό ίδρυμα. Σκοπός του είναι η έρευνα για την ανεύρεση θεραπείας των παθήσεων της σπονδυλικής στήλης, που στερούν από εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο την ικανότητα να περπατούν.

Για το σκοπό αυτό, το Ίδρυμα χρηματοδοτεί κορυφαία επιστημονικά έργα και κλινικές μελέτες παγκοσμίως.

Επιπλέον, οργανώνει κάθε χρόνο έναν παγκόσμιο αγώνα δρόμου για τη μεγιστοποίηση των donations, με σκοπό την κατάθεση του 100% των εσόδων του αγώνα στο Ίδρυμα Wings for Life.

Μπορείς να προσφέρεις κι εσύ… τρέχοντας

Η οικονομική ενίσχυση που προσφέρει στο ίδρυμα δεν είναι, πάντως, ο μόνος λόγος που το Wings for Life World Run είναι ένας αγώνας δρόμου διαφορετικός από όλους τους άλλους.

Στόχος του είναι να προτρέψει τον καθένα από εμάς, να προσφέρει έμπρακτα βοήθεια κι ελπίδα σε αυτούς που τη χρειάζονται με έναν απλό τρόπο: τρέχοντας! Το να τρέξεις στη θέση κάποιου που δεν μπορεί να τρέξει προϋποθέτει ότι λειτουργείς με ευαισθησία και ενσυναίσθηση. Και αυτό είναι ίσως το πιο σπουδαίο μήνυμα που περνά ο αγώνας.

Από τη μία άκρη του πλανήτη στην άλλη

Αξίζει να σημειώσουμε επίσης ότι φέτος, στο Wings For Life World Run, θα πραγματοποιηθούν 12 οργανωμένοι αγώνες ανά την υφήλιο σε Αυστραλία, Αυστρία, Βραζιλία, Κροατία, Γεωργία, Γερμανία, Πολωνία, Νότιο Αφρική, Ελβετία, Ταιβάν, Τουρκία και Η.Π.Α. με ταυτόχρονη εκκίνηση και έναν Παγκόσμιο Πρωταθλητή.

Αν θες να αποτελέσεις κι εσύ μέρος αυτού του Παγκόσμιου Αγώνα Δρόμου μπορείς να συμμετάσχεις μέσω του App Wings For Life World Run (App Store και Google Play). Τι να θυμάσαι; Ότι κάθε registration ισοδυναμεί με donation.

Για περισσότερες πληροφορίες:

https://www.redbull.com/gr-el/videos/wings-for-life-world-run-app-greece


Διάβασε ακόμα:

Γιατί Οι Γενναιόδωροι Ζουν Περισσότερο;

3 Ψυχολογικά Οφέλη Που Σου Χαρίζουν Οι Καλοί Φίλοι

ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ, ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ