Πάρε Μέρος Στην Ώρα Της Γης Και Συνδέσου Με Τη Φύση

Ξέρεις ότι όταν πληγώνεις τη φύση πληγώνεις τον ίδιο σου τον εαυτό;Οι πιο ωραίες πρωτοβουλίες, δράσεις και εκστρατείες οργανώνονται και πραγματοποιούνται καθημερινά γύρω μας, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να ενημερωθούμε, να ευαισθητοποιηθούμε, να κινητοποιηθούμε και να προσφέρουμε. Στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, το Thrive αναδεικνύει τις ενέργειες αυτές και σε βοηθάει να κάνεις τη δική σου αλλά και τη ζωή των γύρω σου καλύτερη.


Νιώθεις (κι εσύ) ότι χάνεις συνεχώς τη σύνδεσή σου με τη φύση; Και πως ενώ είσαι κομμάτι της, απομακρύνεσαι - έστω και άθελά σου - από αυτήν και την πληγώνεις καθημερινά με τον τρόπο ζωής σου; Ότι υπερεκμεταλλεύεσαι τους φυσικούς πόρους σε βαθμό εξάντλησης; Ξέρεις ότι έτσι πληγώνεις τον ίδιο σου τον εαυτό; Ανήκεις σε μία γενιά που μπορεί να σώσει τον πλανήτη. Εκμεταλλεύσου λοιπόν την κάθε ημέρα μέσα από μικρές αλλαγές στον τρόπο ζωής σου και γίνε κομμάτι ενός παγκόσμιου κινήματος. Με ποιον τρόπο; Σβήνοντας τα φώτα του σπιτιού σου για 60 λεπτά το Σάββατο 30 Μαρτίου από τις 20.30 μέχρι τις 21.30, συμμετέχοντας στην Ώρα της Γης 2019 που διοργανώνει για μία ακόμη χρονιά το WWF Ελλάς.

Συνδέσου ξανά με τη Φύση

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του WWF σε 11.000 πολίτες από 10 χώρες, παρότι ο τρόπος με τον οποίο παράγουμε και καταναλώνουμε την τροφή μας - η οποία προέρχεται από τη φύση - συνιστά τη μεγαλύτερη απειλή για τον πλανήτη μας σήμερα, μόλις το 9% των συμμετεχόντων κατανοεί την έκταση του προβλήματος. Όπως προέκυψε οι νέοι ηλικίας 18 – 24 είναι λιγότερο ενήμεροι για το θέμα, με το 40% από αυτούς να θεωρεί ότι το πρόβλημα είναι ασήμαντο, ενώ το 11% εκτιμά ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

Το κεντρικό μήνυμα της φετινής Ώρας της Γης, είναι “Συνδέσου με τη Φύση”. Στόχος του; Να επαναπροσδιορίσουμε τη σχέση μας με τη φύση που κάποιες φορές θεωρούμε δεδομένη. Εκατομμύρια πολίτες από κάθε γωνιά της γης, φορείς, επιχειρήσεις, παγκόσμια μνημεία και αρχαιολογικοί χώροι θα σβήσουν συμβολικά τα φώτα το Σάββατο 30 Μαρτίου από τις 20.30 έως τις 21.30, λαμβάνοντας μέρος και φέτος στην Ώρα της Γης και ενώνοντας τη φωνή τους για μια νέα παγκόσμια συμφωνία για τη φύση.

Μικρά βήματα, μεγάλες αλλαγές

Και επειδή πάντα η αλλαγή ξεκινάει με μικρά βήματα, από μικρές και απλές αλλαγές στον τρόπο ζωής σου, πάρε μέρος στην Ώρα της Γης, συμπλήρωσε τα στοιχεία σου και μάθε μικρά μυστικά για να συνδέεσαι καθημερινά με τη φύση! Πώς θα εξοικονομείς ενέργεια στο σπίτι σου, πώς δεν θα σπαταλάς φαγητό, πώς δεν θα μολύνεις το περιβάλλον και πώς θα προστατέψεις τα ζώα που κινδυνεύουν.

Όσα δεν ξέρεις για την Ώρα της Γης

Η Ώρα της Γης ξεκίνησε στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας το 2007 και σταδιακά εξελίχθηκε στη μεγαλύτερη συμμετοχική εκστρατεία ευαισθητοποίησης για την προστασία του πλανήτη. Δώδεκα χρόνια μετά, πολίτες και φορείς από περισσότερες από 180 χώρες, βρισκόμαστε μπροστά σε μία τεράστια πρόκληση: να πιέσουμε τους παγκόσμιους ηγέτες προκειμένου να αναλάβουν άμεση δράση για την εφαρμογή μιας νέας παγκόσμιας συμφωνίας για τη φύση και τους ανθρώπους που θα έχει ως στόχο την προστασία και διατήρηση της βιοποικιλότητας που χάνεται με ραγδαίους ρυθμούς.


Διάβασε ακόμα:

Νιώθεις Ότι Κάτι Σου Λείπει;

Τι Να Κάνεις Για Να Μην Πεις Το Νερό Νεράκι

ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ, ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ