Ένα "Χεράκι" Για Τα Παιδιά Που Πονούν

Ένας πολύτιμος βοηθός για τα παιδιά με ρευματοειδή αρθρίτιδα.Οι πιο ωραίες πρωτοβουλίες, δράσεις και εκστρατείες οργανώνονται και πραγματοποιούνται καθημερινά γύρω μας, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να ενημερωθούμε, να ευαισθητοποιηθούμε, να κινητοποιηθούμε και να προσφέρουμε. Στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, το Thrive αναδεικνύει τις ενέργειες αυτές και σε βοηθάει να κάνεις τη δική σου αλλά και τη ζωή των γύρω σου καλύτερη. 

Συνήθως θεωρείς φυσικό να πονάει η μέση της μαμάς σου, τα γόνατα του παππού σου ή ακόμα κι ο αυχένας -ο δικός σου ή του συντρόφου σου. Δε θεωρείς, όμως, φυσικό να πονάει ένα παιδί, ιδιαίτερα αν δεν έχει χτυπήσει. Κι όμως 1 στα 1000 παιδιά πονάει λόγω Νεανικής Ιδιοπαθής Αρθρίτιδας. Μία χρόνια νόσος που χαρακτηρίζεται από επίμονη φλεγμονή σε μία ή περισσότερες αρθρώσεις και εμφανίζεται σε παιδιά κάτω των 16 ετών, με βασικά συμπτώματα τον πόνο, τη δυσκαμψία και τη δυσκολία στην κίνηση.

Τα καλά νέα είναι ότι η νεαντική ιδιοπαθής αρθρίτιδα, αν και δεν ιάται, θεραπεύεται. Και σε σχέση με το παρελθόν, οι νέες θεραπείες που έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια εξασφαλίζουν σαφώς καλύτερη αντιμετώπιση των συμπτωμάτων.

Ακόμα όμως και με αυτά τα δεδομένα, οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι δεν είναι εύκολο για ένα παιδί να ζει με το χρόνιο αυτό νόσημα, που κατά καιρούς μπορεί να περιορίζει την κινητικότητά του. Όπως δεν είναι καθόλου εύκολο για τον γονιό που λαμβάνει τη διάγνωση για πρώτη φορά ότι το παιδί του πάσχει.

1 στα 1000 παιδιά πονάει λόγω Νεανικής Ιδιοπαθής Αρθρίτιδας.

Παρόλα αυτά, όπως ισχύει για κάθε ασθενή που πάσχει από χρόνιο νόσημα είτε είναι ενήλικας είτε παιδί, όπως και για την οικογένειά του, εκτός από τα φάρμακα - που είναι τα κύρια και βασικά όπλα στα μονοπάτια της θεραπείας- υπάρχουν κι άλλοι παράμετροι που μπορούν να βοηθήσουν. Η σωστή ενημέρωση για τη νόσο, η αποδοχή και η προσαρμογή, καθώς και η θετική στάση είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για να διασφαλιστεί μια όσο το δυνατόν πιο καλή καθημερινότητα για οποιονδήποτε πορεύεται με ένα χρόνιο νόσημα, πόσο μάλλον αν πρόκειται για παιδί. Με βάση αυτά, λοιπόν, τα δεδομένα αναπτύχθηκε ένα νέο εργαλείο για τα παιδιά με αρθρίτιδα.

Ένα site για τα παιδιά με αρθρίτιδα

Το site enaxeraki.gr δημιουργήθηκε με σκοπό να εξηγήσει στα παιδιά τι είναι η Αρθρίτιδα, αλλά και να βοηθήσει τους γονείς να μιλήσουν στα παιδιά για τη συγκεκριμένη νόσο μέσα από ένα απόλυτα για εκείνα φιλικό διαδικτυακό περιβάλλον.

Ο Άκης ο Χεράκης, ο οικοδεσπότης του site, είναι ένας φιλικός για τα παιδιά εικονικός χαρακτήρας που μέσα από τις σελίδες του ιστότοπου μιλά για την αρθρίτιδα, εκμυστηρεύεται έξυπνα μυστικά για να περνούν τα παιδιά με τη νόσο καλύτερα, μοιράζεται μαζί τους τα πιο διασκεδαστικά παιχνίδια, αλλά και τους δίνει τη δυνατότητα να κατεβάσουν τα βιβλία με τις περιπέτειες του.

Το site αποτελεί μια πρωτοβουλία της φαρμακευτικής εταιρίας Roche (Hellas) υπό την αιγίδα της “ΕΠΡΕ, Ελληνική Παιδορευματολογική Εταιρεία” και με την υποστήριξη του “Παιδικού Αντιρευματικού Αγώνα” που απαρτίζεται από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Χρόνιες Ρευματοπάθειες και το Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Χρόνιες Ρευματοπάθειες.


Διάβασε ακόμα:

Γιατί Είναι Απαραίτητο Να Βγαίνει Το Παιδί Σου Έξω

Γιατί Τα Σημερινά Παιδιά Δυσκολεύονται Να Κρατήσουν Σωστά Ένα Μολύβι

ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ