Πες Ναι Στη Γοητεία Της Παρέας

Τα τρία θετικά που σου χαρίζει άμεσα η έξοδος με μια παρέα.Σύμφωνα με έρευνα του American Sociological Review, παγκοσμίως φαίνεται ότι ο μέσος άνθρωπος έχει λιγότερους φίλους από ό,τι είχε στο παρελθόν. Ποιοι είναι οι βασικοί λόγοι που συνδέονται με αυτό το φαινόμενο; Ο φόρτος εργασίας και η διαδικτυακή επικοινωνία επισημαίνουν οι ειδικοί. Κι επειδή το πρώτο δεν είναι εύκολο να το ελέγξεις, όμως με το δεύτερο σίγουρα μπορείς να έχεις το πάνω χέρι, θα σου πω έναν βασικό λόγο, για να επιδιώκεις πιο συχνά την κατά πρόσωπο επαφή με τους φίλους σου, καθώς και την έξοδο με την παρέα σου.

Αυξάνει την ελκυστικότητά σου

Το μυστικό για να δείχνει κάποιος πιο ελκυστικός, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο, είναι η ένταξή του σε μια παρέα. Σύμφωνα με τους επικεφαλής της έρευνας, οι άνθρωποι φαίνονται πιο ελκυστικοί από τους άλλους, όταν είναι σε μια ομάδα κι όχι μόνοι τους ή με έναν μόνο φίλο δίπλα τους. Αν είσαι λοιπόν ακόμα μόνος ή μόνη, έχεις ένα λόγο παραπάνω για να ενταχθείς σε μια παρέα ή να θυμηθείς αυτές που ήδη έχεις.

Βελτιώνει τη μνήμη σου

Σύμφωνα με την Κλινική Mayo στη Μινεσότα όσοι έχουν έντονη κοινωνική ζωή παρουσιάζουν 55% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν προβλήματα μνήμης. Το ήξερες αυτό; Μην εστιάζεις, λοιπόν, μόνο στην εργασία, για να παραμείνεις εγκεφαλικά σε φόρμα. Οργάνωσε τώρα την επόμενή σου έξοδο με μια παρέα.

Αυξάνει την ευτυχία σου

Η ευτυχία είναι κολλητική, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο βρετανικό περιοδικό BMJ. Η παρέα με αισιόδοξους και χαρούμενους ανθρώπους αυξάνει τη χαρά και την αισιοδοξία. Φρόντισε, λοιπόν, να περιβάλλεσαι από τους σωστούς ανθρώπους, αν θέλεις να διεκδικήσεις μια πιο ευτυχισμένη ζωή. Τι σημαίνει αυτό; Ότι δεν αρκεί να αποτελείς απλά και μόνο μέλος μιας παρέας. Καλό θα ήταν να επιλέξεις έξυπνα και με ποιους κάνεις παρέα. Γι’ αυτό διάλεξε τους καλύτερους! Όχι με βάση το status quo, αλλά με βάση το πώς σε κάνουν να νιώθεις. Σε αυτό το τελευταίο δώσε έμφαση! 


Διάβασε ακόμα:

Οι Λόγοι Που Θα Σε Κάνουν Να Γίνεις Οπαδός Του «Έξω»

Οι Ανθρώπινες Σχέσεις Στην Ψηφιακή Εποχή  ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ