Πάρε Τον Χρόνο Σου

Η μικρή αλλά σημαντική συμβουλή της εβδομάδας από την Agapi Stassinopoulos και το Thrive.


Credit: Jordan Benton/Pexels  

Κάποιες φορές στην ζωή μας λοξοδρομούμε, παίρνουμε την λάθος πορεία, αντιμετωπίζουμε εμπόδια και δυσκολίες και ξεχνάμε να φροντίζουμε τον εαυτό μας. Κάθε εβδομάδα το Thrive και η Agapi Stassinopoulos, η γκουρού του διαλογισμού, σου προτείνουν μικρά βήματα μέσα από απλές συμβουλές που θα σε κάνουν να ανακαλύψεις και να αγαπήσεις τον εαυτό σου περισσότερο, να βελτιώσεις την ζωή σου και να την γεμίσεις με νόημα, γαλήνη και ευτυχία. 


Συμβουλή #8: Πάρε Τον Χρόνο Σου

Υπάρχει πολλή πίεση γύρω σου και πολύ έντονοι ρυθμοί. Και η μία υποχρέωση διαδέχεται την άλλη. Όπως και η μία ερώτηση διαδέχεται την άλλη. “Τι θα γίνεις όταν μεγαλώσεις”, “πού θα βρεις δουλειά”, “πότε θα παντρευτείς”, “πότε θα κάνεις παιδί”.

Πάρε τον χρόνο σου! Πάρε όσο χρόνο χρειάζεσαι για να κάνεις αυτά που θέλεις. 

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά και εσύ ο ίδιος ασκείς μεγάλη πίεση στον εαυτό σου για να φτάσεις κάπου, να γίνεις κάποιος ή να βρεις κάποιον που σε καταλαβαίνει. Όλη αυτή η πίεση όμως δεν είναι ωφέλιμη γιατί πολλές φορές λειτουργεί αρνητικά και στέκεται εμπόδιο στην εξέλιξή σου.

Πάρε τον χρόνο σου λοιπόν! Πάρε όσο χρόνο χρειάζεσαι για να κάνεις αυτά που θέλεις. Γιατί ξέρεις κάτι; Δεν σε κυνηγάει κανείς, οπότε μην κυνηγάς κι εσύ τον εαυτό σου. Σταμάτα να συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους και μην κοιτάς τι κάνουν οι γύρω σου. Ο καθένας έχει τους δικούς του ρυθμούς, γι΄αυτό βρες τον δικό σου και μάθε να απολαμβάνεις κάθε στιγμή χωρίς άγχος και πίεση.

Σχεδίασε την δική σου ζωή όπως εσύ την θέλεις. Χωρίς κανόνες και πρέπει. Σταμάτησε να πιέζεις κι εσύ τον εαυτό σου και πάρε τον χρόνο σου!


Ανακάλυψε περισσότερους τρόπους για να έρθεις πιο κοντά στην ευεξία στο βιβλίο “Καλημέρα Χαρά” της Agapi Stassinopoulos. Βρες εδώ όλα τα μικρά βήματα και τις απλές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να κάνεις την ζωή σου καλύτερη. 


ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΧΑΡΑ, LIVE BETTER