Είναι Καιρός Να Σταματήσεις Να Διορθώνεις Τους Άλλους

Η μικρή αλλά σημαντική συμβουλή της εβδομάδας από την Agapi Stassinopoulos και το Thrive.


Credit: Pixabay

Κάποιες φορές στην ζωή μας λοξοδρομούμε, παίρνουμε την λάθος πορεία, αντιμετωπίζουμε εμπόδια και δυσκολίες και ξεχνάμε να φροντίζουμε τον εαυτό μας. Κάθε εβδομάδα το Thrive και η Agapi Stassinopoulos , η γκουρού του διαλογισμού, σου προτείνουν μικρά βήματα μέσα από απλές συμβουλές που θα σε κάνουν να ανακαλύψεις και να αγαπήσεις τον εαυτό σου περισσότερο, να βελτιώσεις την ζωή σου και να την γεμίσεις με νόημα, γαλήνη και ευτυχία. 


Συμβουλή #2: Είναι Καιρός Να Σταματήσεις Να Διορθώνεις Τους Άλλους

Μήπως όταν οι γύρω σου δεν είναι ευτυχισμένοι νιώθεις κάπως υπεύθυνος για αυτό και προσπαθείς να τους βοηθήσεις; Μήπως για κάποιο λόγο πιστεύεις ότι έχεις δικαίωμα να είσαι ευτυχισμένος μόνο όταν είναι οι άλλοι καλά;

Αν η απάντηση είναι "ναι", με αυτόν τον τρόπο αναλώνεις τον εαυτό σου, χάνεις μεγάλο μέρος της ενέργειάς σου, αποδυναμώνεσαι και τελικά εξουθενώνεσαι.

Μπορείς να γίνεις το καταφύγιο που έχουν ανάγκη, να τους προσφέρεις λύσεις και να τους βοηθήσεις να δουν τις επιλογές που έχουν, χωρίς να προσπαθείς όμως να τους διορθώσεις.

Πρέπει να ξέρεις ότι η ψυχοσύνθεση και τα συναισθήματα κάποιου διαμορφώνονται από παράγοντες που δεν καθορίζονται και δεν εξαρτώνται από εσένα.

Γι’ αυτό πρέπει να κάνεις ένα βήμα πίσω και να αφήσεις τους ανθρώπους να βιώσουν τις δικές τους εμπειρίες και τις δικές τους εσωτερικές διεργασίες. 

Να θυμάσαι ότι δεν μπορείς να είσαι ο σωτήρας όλων. Μπορείς να κρατάς τις αποστάσεις σου και συγχρόνως να είσαι συμπονετικός. Έτσι θα βοηθήσεις τους γύρω σου να ωριμάσουν, να εξελιχθούν, να γίνουν καλύτεροι και να μάθουν όσα πρέπει να μάθουν. 

Θα πρέπει να μάθεις να στηρίζεις τους ανθρώπους της ζωής σου χωρίς να προσπαθείς να τους διορθώσεις. Μπορείς να γίνεις το καταφύγιο που έχουν ανάγκη, να τους προσφέρεις λύσεις και να τους βοηθήσεις να δουν τις επιλογές που έχουν, χωρίς να προσπαθείς όμως να τους διορθώσεις.

Τέλος, πρόσεχε πολύ πού ξοδεύεις την ενέργεια, τις σκέψεις και τα συναισθήματά σου. Η πρωταρχική σου ανάγκη είναι απέναντι στον εαυτό σου, όχι στους άλλους. 


Ανακάλυψε περισσότερους τρόπους για να έρθεις πιο κοντά στην ευεξία στο βιβλίο “Καλημέρα Χαρά” της Agapi Stassinopoulos. Βρες εδώ όλα τα μικρά βήματα και τις απλές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να κάνεις την ζωή σου καλύτερη. 

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΧΑΡΑ, ΣΧΕΣΕΙΣ